tirsdag 30. april 2013

Tilbake i Søgne

I dag tidlig var det nydelig vær og jeg tok meg en tur over Søgnejordene. Her var det blant annet en grønnstilk, en flott gulerle, årets første løvsangere og en liten flokk kortnebbgås trakk nordover. Rett før jeg skulle i bilen retning jobb fikk jeg øye på en rovfugl langt oppe på himmelen. Det viste seg å være afrikatrekkeren fiskeørn som har kommet tilbake til Søgne.

Grønnstilk
Fiskeørn




Utpå ettermiddagen tok Synneva og jeg en liten tur til Høllen. Her var det litt grågås og tjeld, ellers mye måker som Synneva fikk matet med brød.

Sildemåke med hettemåke i bakgrunnen
voksen hettemåke
Denne har ikke helt fått kledd seg i sommerdrakt enda...
Fiskemåke
Kamp om maten
 

søndag 28. april 2013

Jærentur lørdag 27.04.13

Har vært  ei helg i Stavanger nå. Lørdag ble det 8 timer i felt sammen med min far  og to onkler fra Bergen, Harald og Sigmunn.
Det ble en dag med sol og litt vind fra nord, med andre ord ikke den helt store trekkdagen. Men noe fugl har jo ramlet ned på Låg-Jæren til tross for en usedvanelig kald vår...
Høydepunktet var en 2k DVERGMÅKE i Harvalandsvatnet, denne fant vi etter tips fra Bjørn Mo. Ellers så vi blant annet trane, svartrødstjert, svarthalespove, snadderand, skjeand, gulnebblom og sivhauk.
Her kommer noen bilder fra dagen.

2k dvergmåke, Harvalandsvatnet
islom, Nærlandstranda
Linerle
sandsvale
Legg til bildetekst
svartrødstjert, 2k hann, Reve
Svarthalespove ved Orre gamle kirke
steinskvett, voksen hann
Sanglerke

søndag 21. april 2013

Klubbtur til Søgnejordene

9 håpefulle personer møtte opp til tur rundt Søgnejordene  i dag tidlig. Det var litt havtåke, men været var fint. Vi hadde ikke gått lenge før vi kunne konstatere at den kalde natta hadde drevet vekk de store fugleflokkene som har holdt seg her de siste dagene. Men et par timer med hyggelig prat er heller ikke å forakte!
Noe fugl ble det uansett... 5 kornkråke, 1 vintererle, 1 gransanger, noen flokker tornirisk, 2 skogsnipe, 1 tårnfalk og over 30 enkeltbekkasin ble litt av fangsten. Andre obs ligger på artsobservasjoner.no/fugler.

Takk for turen folkens!

En flott tårnfalk hann ønsket oss velkommen på Sangvik
 

lørdag 20. april 2013

sildemåke

For et par dager siden var jeg en tur til Høllen i lett vårregn. Dette er ofte bra fotovær, det var dog litt lite lys. Målet var å få noen bilder av sildemåke i flukt. Dette er jo en måkeart som har holdt seg på den sørlige halvkule i vinter men som nå er tilbake i Norge.
Det snek seg inn et par hettemåker også på slutten...

Voksen sildemåke, legg merke til de gule beina som aldri svartbaken har
voksen hettemåke

fredag 19. april 2013

Søgnejordene idag, 19.04.

Idag var det fint vær, så da ble det en ettermiddagstur til Søgnejordene. Det er store dammer som tiltrekker seg mye fugl på vårtrekket. Noen snøflekker er det også igjen...

Linerle, Søgnejordene
Rødstjert, hann. Søgnejordene
Skogsnipe, Søgnejordene
Steinskvett, Søgnejordene
Strandsnipe, Torvefjorden
Kaie, Årosjordet
 

tirsdag 16. april 2013

Søgne 16. april

Nå er det blitt skikkelig liv i lutfa. Noen dager med sønnavind gjorde susen og nå er det mye fugl på plass igjen i Norge.
I dag tidlig var det svære flokker med gråtrost, heipiplerke, ringdue og bokfink. Årets første linerler, steinskvetter og en dvergspett fikk jeg også med meg før jobb. Høydepunktet idag var likevel to skogsniper, en på Åros og en på Søgnejordene.
Det var relativt tett tåke idag, noe bildene bærer sterkt preg av.

steinskvett, Åros
Steinskvett, Søgnejordet
Skogsnipe, Søgnejordet
Skogsnipe, Årosjordet
Enkeltbekkasiner, Søgnejordet
Gråtrost, Søgnejordet
Det var STORE mengder gråtrost
Heipiplerke, Årosjordet
Sanglerke, Årosjordet
 

tirsdag 9. april 2013

Glente

Før jobb idag tidlig ville jeg ta meg en liten tur fra Søgne gamle kirke og inn til Kjosetjønn. Håpet var å få hørt eller sett noen spetter. Været var som vanlig kaldt med sol fra blå himmel. Når jeg hadde gått forbi et langt jorde snudde jeg meg og så bakover, da så jeg umiddelbart en rovfugl komme seilende mot meg på V-stilte vinger. Jeg trodde først at det var en musvåk men oppdaget fort at dette var ei glente! Dette var min andre glente i Norge, og første i Søgne. Fantastisk skue når den gled rolig over det lange jorde. Jeg vant nok verdensrekord i å få fotoapparatet raskt ut av sekken.
Jeg så ingen spetter, men hørte en grønnspett da jeg parkerte bilen utenfor jobb i Songdalen. 
Andre nye årskryss for meg var en tidlig gransanger, og en grankorsnebb på turen i Søgne. Alt i alt en strålende start på dagen!


Legg merke til den lange halen med kløft og de V-stilte vingene