fredag 30. august 2013

Turteldua fortsatt på plass

Jeg var en liten tur innom hestejordet på Tangvall der jeg så turteldua i går. Den er fremdeles på plass, blir spennende å se hvor lenge den holder seg i Søgne!











 

torsdag 29. august 2013

Turteldue på Tangvall!

På fredag ble det sett ei turteldue på Tjomsemoen. Dette er en art som bare er sett et par ganger tidligere i Søgne. Jeg og et par til har gjort noen forsøk på å finne den etter at dette ble kjent på mandag. I går ble den gjenoppdaget av Odd, og i dag tidlig var det min tur. I det jeg parkerte bilen ved en frisør like ved sentrum, Tangvall, så jeg tre små duer suse over hodet midt. Allerede nå begynte blodet å pumpe, kunne det være to tyrkerduer og turteldua?? Min mistanke ble bekreftet da jeg kom rundt huset, der satt det lille smykket av en fugl. Fantastisk!!

turteldue, en aldeles nydelig fugl!
se så liten den er i forhold til tyrkerduene
 

torsdag 22. august 2013

Brushane

Var en tur rundt Søgnejordene i dag tidlig. Da jeg kom til en stubbåker på Tangvall sto en nydelig årsunge av brushane i jordekanten. Den var veldig tillitsfull og rikket seg ikke når jeg nærmet meg forsiktig med kameraet.

1k brushane




 

tirsdag 20. august 2013

Musvåk

Var en tur opp til Finsland nord i Songdalen idag for å se etter et tranepar som har vært der en ukes tid. Paret var ikke å finne, men en flott musvåk viste seg fram på vei opp.

musvåk, Finsland





Tidligere på dagen hadde jeg en runde over Søgnejordene og Tangvalljordet. Her begynner det å bli god aktivitet i småfuglene. Så bl.a. spurvehauk, vandrefalk og tyrkerduer i tillegg til spurvefuglene.

buskskvett, Søgnejordet
tyrkerdue, Tangvall
 

tirsdag 13. august 2013

Ettermiddagstur i Søgne

I går ettermiddag var jeg en liten tur rundt bygda.
Det er litt fugl rundt omkring, men høsttrekket er ikke igang for fullt. Gluttsnipe, storspove, heilo, sandlo og gulerle var noe av det jeg så på Søgnejordene, Tangvall, Torvefjorden og Søgne videregående skole.

løvsanger, Søgne VGS
gråfluesnapper, Søgne VGS
gulerle, Søgne VGS

fredag 9. august 2013

Ung vandrefalk i Ny-Hellesund

Har vært ei lita uke i Stavanger nå og fått med meg blant annet ringnebbdykker og rustand. Nå er jeg tilbake og idag var jeg ute en tur i båt sammen med Reidar Mofjell. Det var for mye vind og strøm til å komme oss ut til vaderlokalitetene. Da ble det en rolig tur innaskjærs, jeg fikk flere tips til gode utkikksplasser for sjøfugltelling. Dette skal sjekkes ut senere.
På vei innover fikk vi nyte synet av en klønete årsunge av vandrefalk som angrep de store måkene i øst og vest, øvelse gjør mester!

1k vandrefalk