mandag 30. mars 2015

fiskemåke

Forrige uke var jeg på studiereise til Notodden, i Helga var jeg på hytta i Setesdalen og i morgen drar vi på ferie til Stavanger... Men litt tid til fugler i Søgne blir det mellom slagene, forhåpentligvis mer etter påsken.

I dag var ungene og jeg en tur over Årosjordet. Endelig fikk jeg sett årets første skogduer, og hele seks stykk! to heilo var også nye årskryss. Ellers kan det nevnes at sildemåkene er tilbake fra vinteroppholdet i Afrika, men de var ikke særlig fotogene i dag.

Fiskemåke, Høllen // Common gull
Hønsehauk, Årosjordet // Northern Goshawk
Trekryper, Åros // Treecreeper

fredag 20. mars 2015

Polarmåke i Høllen!

Endelig skulle jeg finne en uhybridisert polarmåke i Søgne! Etter en god dag med mange fine fugleopplevelser og nye årskryss ankom jeg Høllen og fikk umiddeltbart øye på ei hvit måke. YES! Det var godt å få studert den i teleskopet og sett at den ikke hadde ring på foten, eller at den hadde tegn til gråmåkegener i fjærdrakten. Det var en fugl i sin tredje vinter (3k).

3k polarmåke, Høllen // 3cy Glaucous Gull

Jeg fikk høre både gulspurv og gransanger for første gang i dag, og hadde også et relativt nært møte med en enkeltbekkasin på Tjomsemoen.

enkeltbekkasin, Tjomsemoen // Common Snipe

I dag var også dagen for partiell solformørkelse i Sør-Norge. Fikk et par bilder av denne da jeg gikk på Tjomsemoen.

solformørkelse // solar eclipse
tjeld, Høllen // Eurasian Oystercatcher

fredag 13. mars 2015

Svartstrupe i Søgne igjen!

I går var jeg ute en runde på Søgnejordene da jeg fikk øye på en liten fugl i toppen av en gresstust. Det har vært rapportert mange svartstruper i Sør-Norge de siste dagene. Og ganske riktig, en fin svartstrupe hunn satt foran meg. Andre gang i Søgne og første gang jeg finner svartstrupe selv, moro!

Svartstrupe hunn, Søgnejordet // Stonechat female
 
Også andre spennende arter ble sett i går. Årets første sædgås og årets første duetrost kastet glans over en god dag i felt.
 
Sædgås, Årosjordet // Bean goose
Duetrost, Sangvik // Mistle trush
Tjeld, Høllen // Oystercatcher
Sanglerke, Tangvall // Skylark


søndag 8. mars 2015

Vårkunst på himmelen

Flokker med stær og viper begynner å samle seg, disse lager flotte kunstverk på himmelen og minner oss om at vi er inne i den første vårmåneden.

flokk med viper og stær