torsdag 28. april 2016

De første langtrekkerne til Søgne

Idag fikk Sverre (minstemann) og jeg høre den sangen til både munk og løvsanger. De første sangerne fra Afrika er tilbake!

Munk, hann, Kvernhusvannet // Blackcap
Løvsanger, Kvernhusvannet // Willow warbler

Et knoppsvanepar har laget seg et rede ved Kvernhusvannet. De ligger nå og ruger.

Knoppsvane på rede, Kvernhusvannet // Mute swan

lørdag 23. april 2016

Fiskeørnen tilbake til redet sitt

Fiskeørnparet var 19. april på plass i sitt vanlige rede i Songdalen. Alltid hyggelig å se at de har overlevd krypskyttere ved Middelhavet og andre farer på sin ferd fra sitt vinteropphold i Afrika.
Det kom hyppige gaver i form av byggematerialer til redet. De bygger alltid på og pynter den faste reirplassen med nye kvister.

Fiskeørn, Songdalen // Osprey

onsdag 20. april 2016

Fjellerke // Horned lark

I går var jeg heldig å komme svært tett innpå ei fjellerke på Tjomsemoen i Søgne. Dette er sky fugler som er vanskelige å oppdage, men denne stolte nok på kamuflasjen og jeg gikk nesten på den før jeg oppdaget den. En voksen hann var dette på vei mot hekkeplass i fjellheimen.

Fjellerke, Tjomsemoen // Horned lark

fredag 15. april 2016

100 fuglearter i Søgne i 2016

Idag bikket jeg 100 årskryss i Søgne. Nr hundre var svært overraskende siden jeg var sikker på at jeg hadde registrert arten tidligere, kjernebiter. Men sånn ble det... Krikkand ble også rimelig sjokkerende nytt årskryss i kommunen i dag, i tillegg til låvesvalen som er kommet hjem fra vinterferie i Afrika.
Ellers fikk jeg et dokumentasjonsbilde av skogsnipe i går, håper dette kan være et startskudd på vadertrekket. Jeg var også oppe og besøkte fiskeørnreiret i Songdalen 12. april. Men de var ikke tilbake fra vinteroppholdet enda.
Dårlige bilder, men legger ut et par.

Steinskvett, Søgnejordet // Northern wheatear
Kornkråke, Søgnejordet // Rook
Skogsnipe, Søgnejordet // Green sandpiper
Granmeis, Greipstad // Willow tit
Padde, Greipstad
Spettmeis, Kvernhusvannet // Eurasian nuthatch